964 428 432  ·  656 920 878  ·  info@turistrat.es
Castellano  |   Valencià  |   English  |   Français  |   Accès utilisateurs
  CASTELLANO
  VALENCIÀ
  ENGLISH
  FRANÇAIS
 Accès utilisateurs

INTERIOR DE CASTELLÓ

L’ oferta de Turistrat està integrada per allotjaments rurals repartits en 23 poblacions de cinc comarques de l’interior de Castelló: Alt Maestrat, Baix Maestrat, Els Ports, Alcalatén i Planta Alta.

Estes cases rurals estàn ubicades en pobles de muntanya, properes a la costa Mediterrània o en plena natura, com ara els típics masos.

L’interior de Castelló ens ofereix una ampla diversitat de paratges:

Pisaje del interior de Castellón

Les comarques del nort es caracteritzen per tindre un paissatge agrest amb barrancs i altes muntanyes on estàn els antics bancals, que encara que en l’actualitat han abandonat els seus cultius ofereixen una espectacular perspectiva junt amb les barraques (casetes de pastor) de l’arquitectura popular de pedra en sec, molt característica del Maestrat.

Disposa d’un gran patrimoni natural on hi ha boscos de carrasques, pins,  gran quantitat de plantes aromàtiques (timó, romaní, espígol) i medicinals (poliol, te de roca, camamirla...) i també en diferents èpoques de l’any podem encontrar una gran varietat de volets i trufes.

Travessen estes terres senders de gran recorregut com el GR-7, GR-8 i GR-33 i algunes de menut recorregut facilcitant l’accés a paratges d’interés natural com el Penyagolosa, que amb els seus 1.813 m. és la muntanya més alta de la Comunitat Valenciana.

De gran interés són les pintures rupestres de La Valltorta i La Gasulla declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Dins de la fauna que habita la zona podem destacar la cabra hispànica, àguila, voltor, perdiu, llebre, porc senglar...

En altres zones de menor altitut, el clima més càlid permet el cultiu de avellaners, ametlers, oliveres i ceps, junt a alguns horts.

Podem destacar els admirables exemplars d’oliveres mil.lenàries del Baix Maestrat.

També els parcs i paratges naturals de El Rivet, La Valltorta, La Serre d’Irta, el Desert de les Palmes, així com excel.lents fonts d’aigua medicinal a Benassal o Catí.

La gastronomia és un altre dels atractius que la zona ofereix al visitant. Són plats contundents on predomina el corder i derivats del porc, embutits i conserves de carn, pernil, formatge, també la caça, olla, caldos, etc... tot elaborat amb productes naturals dels que podem destacar l’oli verge d’oliva, volets, trufes, herbes aromàtiques... i la reposteria elaborada amb ametla.

L’artesania basada en oficis antics perdura en els pobles de l’interior de Castelló i podem destacar l’artesania tèxtil, cistelleria, olleria i fusteria.

Google+
Asociación Turistrat. Plaza Gaspar Fuster, 13 12140 Albocàsser (Castellón)
Tel. 964 428 432 / 656 920 878 - info@turistrat.es - Nota legal - Política de privacidad